Menu

Mediation in Amersfoort

Voor mediation te Amersfoort en omgeving kan je bij mij terecht. Ik help je graag om hoge kosten voor een advocaat te voorkomen. Met mediation in Amersfoort houd je de oplossing in eigen hand en beperk je de kosten omdat je geen advocaat hoeft in te schakelen. Er komt een snelle en creatieve oplossing voor het conflict dat je hebt, terwijl de relatie met de andere belanghebbende(n) gewaarborgd blijft of op een nette manier wordt beëindigd. 

Vrijblijvende afspraak maken

Mediation in Amersfoort: waar moet je aan denken?

Er zijn verschillende soorten mediation in Amersfoort waarvoor je een beroep op mij kunt doen. Ga je scheiden in Amersfoort, dan kan ik als echtscheidingsmediator optreden. Familie mediation kan van pas komen bij geschillen rondom een erfenis. Bij conflicten op het werk kan ik je bijstaan als arbeidsmediator. De focus bij mediation is erop gericht dat er een oplossing wordt gevonden die voor alle partijen acceptabel is en recht doet aan de belangen van de partijen. 

Mediator Amersfoort: de uitgangspunten

Een mediator te Amersfoort is zoals je hebt kunnen lezen geschikt om diverse geschillen op te lossen. De mediator kiest geen partij, maar begeleidt je en andere belanghebbenden om oplossingen te bedenken en beslissingen te nemen. Daarbij gelden belangrijke uitgangspunten: het is belangrijk om vertrouwelijkheid en geheimhouding te waarborgen. Er wordt tijdens de gesprekken gewerkt aan het herstellen van vertrouwen met de nodige hulp van de mediator uit Amersfoort. Alles wat er wordt besproken tijdens de gesprekken valt dan ook onder de geheimhoudingsplicht om dat vertrouwen op te kunnen bouwen. 

Wat kan ik voor je betekenen als mediator?

Ik ben op meerdere gebieden deskundig. Dat komt door mijn opleiding en ervaring. Ik heb Nederlands Recht gestudeerd en ben afgestudeerd in Bedrijfs-, Sociaal en Economisch Recht. Toen ik in aanraking kwam met mediation, was ik direct overtuigd van het nut. Ik heb dan ook de opleiding tot MfN-registermediator met veel plezier en goed gevolg afgelegd en heb mij gespecialiseerd als familiemediator en arbeidsmediator. Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen als mediator of heb je nog vragen over het traject? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik ben naast Amersfoort ook werkzaam als mediator in Baarn, Soest en Zeist.

Vrijblijvende afspraak maken

Veel gestelde vragen over mediation

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij u samen met de andere partij uw conflict oplost met behulp van een onafhankelijke mediator. Het grote verschil met de advocaat is dat de mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt en geen beslissingen neemt. Dat doet u zelf. De mediator begeleidt en ondersteunt u daarbij.

Wat doet de mediator?

Een mediator bewaakt het proces van de bemiddeling, zorgt voor een goede balans tussen partijen, helpt partijen om echt naar elkaar te luisteren en biedt nieuwe invalshoeken om het probleem te belichten. Een mediator zorgt ook dat onderliggende problemen boven tafel komen, zodat meer dan alleen het juridische conflict onderwerp van gesprek kan zijn.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation heeft verschillende voordelen: u krijgt een snelle, creatieve oplossing en beperkt de kosten. U heeft daarnaast de oplossing in eigen hand: u bent eigenaar van het proces èn de uitkomst, namelijk een gezamenlijke, duurzame oplossing die door alle betrokkenen wordt gedragen. Bovendien betekent mediation vaak het behoud van de relatie of fatsoenlijk beëindigen van de relatie.

Waar vindt de mediation plaats?

Mediation gesprekken vinden bij voorkeur plaats op neutraal terrein.