Menu

Algemeen

Welkom bij Anniek Schuurs Mediation: Deskundig & Ervaren, Betrouwbaar & Betrokken

Gespecialiseerd in mediation bij (echt)scheidingfamiliemediation en arbeidsmediation als mediator in Soest en voor mediation in Amersfoort.

U kunt mij inschakelen als u:

 • Van plan bent te gaan scheiden;
 • Op voorhand wilt weten wat de gevolgen van een scheiding zijn;
 • U samen wenst te onderzoeken òf u wel uit elkaar wil gaan;
 • Het ouderschapsplan wilt herzien;
 • Een (nieuwe) alimentatieberekening wenst;
 • Het niet eens kunt worden over de verdeling van een erfenis;
 • Problemen heeft met uw buren;
 • Of een ander conflict heeft in de familiesfeer;
 • Een familiebedrijf heeft waarin spanningen zijn;
 • Een conflict heeft op in de arbeidsrelationele sfeer;
 • u betrokken bent bij een kwestie op zakelijk gebied.

In al deze gevallen help ik u graag verder!

Anniek Schuurs Mediation staat voor:

Een snelle, creatieve oplossing | beperking van (advocaat-)kosten | de oplossing in eigen hand: gezamenlijk gedragen én op basis van duurzame afspraken | met behoud van de relatie dan wel fatsoenlijke beëindiging ervan | en discretie verzekerd. Een mediator met niet alleen juridische kennis, maar ook een gedegen financiële expertise. 

Nieuwsgierig naar mijn aanpak?

“Bij een conflict dat uitmondt in een juridische procedure, moeten meestal advocaten worden ingeschakeld. Dit is vaak kostbaar en tijdrovend. De ene partij wordt in het gelijk gesteld en de andere partij verliest. Het kan ook anders!

Als gespecialiseerd scheidingsmediator, familiemediator en arbeidsmediator bewaak ik het proces van bemiddeling en zorg ik voor een goede balans tussen beide partijen. Ik help u naar elkaar te luisteren en bied nieuwe invalshoeken om het probleem te belichten. Ik haal de angel uit de emoties, zodat het gesprek op basis van redelijkheid verloopt. Ook wat niet gezegd wordt, kan ik verhelderen. Door te zorgen voor een sfeer van veiligheid, kan de basis worden gelegd voor het herstellen van het vertrouwen en het oplossen van het conflict. Beide partijen winnen bij deze aanpak én bij het resultaat.

Als mediator en mens sta ik voor rechtvaardigheid, integriteit en sociale betrokkenheid. Anderen zien mij als iemand die een luisterend oor biedt en betrokken, geïnteresseerd en professioneel is. Ondanks de zwaarte van de onderwerpen, kan humor mijns inziens helpen om zaken wat te relativeren.

Kortom, ik vind het een voorrecht om met mediation een bijdrage te kunnen leveren aan een samenleving waarin mensen op een harmonieuze manier met elkaar omgaan.”

Mr. Anniek Schuurs, MfN-­registermediator/ Toezichthouder bij Intop

Profiel Anniek Schuurs

Aan de Universiteit van Utrecht Nederlands Recht gestudeerd: afgestudeerd in Bedrijfs-­, Sociaal­- en Economisch Recht. Na studie bij de ABN AMRO Bank gaan werken. 13 Jaar gewerkt in commerciële functies, waarvan 6 jaar als Financial Planner bij Private Banking. Adviseren van cliënten op het gebied van sparen, beleggen, verzekeren, kredieten, onroerend goed en estate planning. Familiebedrijven geadviseerd in de fase voorafgaand en tijdens overdracht of verkoop.

Keuze voor mediation echtscheiding en familiemediation

“Toen ik met mediation in aanraking kwam, wist ik al heel snel dat daar mijn toekomst lag. Het was voor mij echt een ‘eye­opener’ om te zien hoe mediation ingezet kan worden om mensen te helpen hun conflicten op te lossen. Een heel andere benadering, die goed past in de huidige maatschappij. Achter mediation gaat een bepaald mensbeeld schuil, namelijk dat van de geëmancipeerde mens die zelf over zijn belangen mag beslissen.
Ik ben enorm enthousiast voor mediation en heb indertijd zeer gemotiveerd en met veel plezier de opleiding tot mediator gevolgd en de specialisatie familiemediation afgerond. Gecombineerd met mijn financiële expertise kan ik u uitstekend bijstaan bij beslissingen ten aanzien van de financiële afhandeling van uw zaken.  Inmiddels heb ik veel (echt)paren begeleid bij hun scheiding, waarbij hun onderlinge verstandhouding en het belang van de kinderen voorop staat. In mijn ogen – en dit blijkt ook steeds weer uit onderzoek – kun je je kinderen geen groter plezier doen, dan ervoor te zorgen dat het contact met de andere ouder goed is en blijft.

Ik ben MfN-registermediator en geaccrediteerd Familiemediator. Tevens ben ik toezichthouder bij mediationexamens die door Intop worden uitgevoerd in opdracht van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).”