Menu

Mediator Leusden

Als mediator nabij Leusden help ik u aan een snelle en creatieve oplossing voor uw conflict. Ongeacht om wat voor soort conflict het gaat. Ik kan u helpen bij uw echtscheiding, conflicten binnen de familie, bijvoorbeeld bij een erfenis of binnen familiebedrijven of een conflict op het werk. In dit soort conflicten heb ik mij gespecialiseerd. Ook voor een zakelijk conflict, zoals binnen verenigingen of stichtingen of bij overnames of commerciële contracten kunt u een beroep op mij doen.

Maak een afspraak

Anniek Schuurs als mediator nabij Leusden

Kenmerkend voor mij als mediator nabij Leusden dat ik niet alleen beschik over juridische kennis, ook op financieel gebied heb ik veel expertise. De basis hiervoor ligt in mijn studie rechten en mijn jarenlange ervaring als financieel planner bij een bank. Toen ik mediation leerde kennen, zag ik hoeveel voordelen mediation heeft ten opzichte van bijvoorbeeld het inschakelen van een advocaat. Niet alleen bespaart u op hoge kosten voor de advocaat, ook heeft u de oplossing in eigen hand. Alle partijen willen een oplossing voor het probleem. Op die manier wordt er ook draagvlak gecreëerd voor de oplossing die we vastleggen in duurzame afspraken. Niet alleen ben ik zeer ervaren en deskundig, ook ben ik betrokken, geïnteresseerd en kan ik goed luisteren.

Focus op kinderen

Als u gaat scheiden heeft dat veel invloed op uw kinderen. Sinds 2009 is het verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Deze dienen beide partijen te ondertekenen. Ik help u graag bij het opstellen van het ouderschapsplan. Daarbij verplaats ik me in de positie van uw kinderen. Hun belang staat centraal. In dit plan maken we afspraken over waar de kinderen gaan wonen, hoe het contact is met de ouder waar de kinderen niet wonen en hoe vaak ouders elkaar op de hoogte brengen met betrekking tot de kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen is het van belang hen erbij te betrekken. Ook andere afspraken kunnen in het ouderschapsplan opgenomen worden. Elk ouderschapsplan is anders. Ik zorg ervoor dat het plan naadloos aansluit op uw situatie.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact met mij op. Ook in tijden van Corona kan mediation bij mij doorgaan. Daarbij letten we uiteraard extra op veiligheids- en risicobeperkende maatregelen van het RIVM.

Neem vrijblijvend contact op

Veel gestelde vragen over mediation

Wat is mediation?

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling, waarbij u samen met de andere partij uw conflict oplost met behulp van een onafhankelijke mediator. Het grote verschil met de advocaat is dat de mediator geen standpunt inneemt, geen oplossingen bedenkt en geen beslissingen neemt. Dat doet u zelf. De mediator begeleidt en ondersteunt u daarbij.

Wat doet de mediator?

Een mediator bewaakt het proces van de bemiddeling, zorgt voor een goede balans tussen partijen, helpt partijen om echt naar elkaar te luisteren en biedt nieuwe invalshoeken om het probleem te belichten. Een mediator zorgt ook dat onderliggende problemen boven tafel komen, zodat meer dan alleen het juridische conflict onderwerp van gesprek kan zijn.

Wat zijn de voordelen van mediation?

Mediation heeft verschillende voordelen: u krijgt een snelle, creatieve oplossing en beperkt de kosten. U heeft daarnaast de oplossing in eigen hand: u bent eigenaar van het proces èn de uitkomst, namelijk een gezamenlijke, duurzame oplossing die door alle betrokkenen wordt gedragen. Bovendien betekent mediation vaak het behoud van de relatie of fatsoenlijk beëindigen van de relatie.

Waar vindt de mediation plaats?

Mediation gesprekken vinden bij voorkeur plaats op neutraal terrein.