Menu

Kosten mediation bij (echt-)scheiding

Tarieven (echt-)scheiding:

  • Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur. Wanneer u besluit door te gaan, kunnen we aansluitend de mediation aanvangen.
  • De duur van de mediation is afhankelijk van de omstandigheden. Gemiddeld zijn er 4 à 5 mediationbijeenkomsten nodig van maximaal 2 uur.
  • De eventuele kosten van een derde-deskundige, zoals een notaris, fiscalist of financieel adviseur komen voor rekening van de cliënt.
  • De kosten van de mediation worden doorgaans, tenzij anders afgesproken, door de cliënten gedeeld.
  • Vaak prefereren cliënten een neutrale plaats om de mediation te laten plaatsvinden. De mediation vindt dan plaats bij mij op kantoor. Wanneer u dit prettig vindt, kan de afspraak echter ook bij u thuis zijn.

Mijn uurtarief bedraagt € 150,- per uur (inclusief BTW). Om u van te voren duidelijkheid te verschaffen over de kosten van de mediation hanteer ik vaste prijzen voor:

  • Opstellen overeenkomst/convenant € 450,-
  • Opstellen ouderschapsplan € 250,-
  • Berekening kinderalimentatie € 100,-
  • Berekening partneralimentatie € 125,-

Alle tarieven zijn inclusief BTW. Bij een echtscheiding of ontbinding van een geregistreerd partnerschap komen hier de kosten van de advocaat voor de aanvraag van de echtscheiding bij de rechtbank en de bijbehorende procedure nog bij. Tevens betaalt u griffierecht (€ 157,- per persoon, tarief 2023) en de kosten van de uittreksels.

Het is mogelijk om een vast tarief (een pakketprijs) voor de gehele mediation af te spreken. Na een persoonlijk gesprek kunnen we bekijken of uw situatie zich daarvoor leent.

Ik sta ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dat wil zeggen dat ik ook zaken aanneem op basis van door de Staat gefinancierde rechtshulp, de zogenaamde ‘toevoeging’. Of u hiervoor in aanmerking komt kunt u terugvinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Soms worden de kosten van mediation vergoed vanuit de rechtsbijstandsverzekering.

Kom te weten wat Anniek Schuurs als mediator in Soest voor u kan betekenen en neem gerust contact met mij op. Ook kunt u mij voor mediation in Amersfoort inschakelen. Anniek Schuurs richt zich op de regio Soest, Amersfoort, Utrecht, Zeist en ’t Gooi.